ТИРАМІСУ

Gardenmissu – тобто садовий тирамісу. Додаємо ягоди, подаємо в маленькому квітковому горщику. Порція 1 кг – на 5-6 осіб.

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основные ингредиенты

    • Кисломолочни сир (жирний)

      500 г

    • Вершки 33%

      200 мл + 50 мл

    • Яйця

      2 шт

    • Цукор

      100 г

    • Вода

      35 мл

    • Цедра апельсину

    • Ваніль

    • Заморожена вишня

      100 г

    • Чорний чай earl grey (міцно заварений)

    • Цукор

      1 ст. л.

    • Какао

      1 ч. л.

    • Печиво біскотті (або кантуччі) вже готові.

      300 г

      Це печиво за консистенцією схоже на здобні сухарики. Тому можна їх замінити. Або коли маєте солодку булочку, яку не з’їли вчасно і вона підсохла – зробіть з неї сухарики, які і знадобляться вам потім для тирамісу. Також такого роду печиво та сухарі можна купити в хлібних магазинах.

ingredients

Способ приготовления

  1. Сир та 50 мл вершків збити блендером максимально досягаючи однорідності. Цукор та воду треба закипятити в сотейнику, і довести до температури 117°C. Коли сироп матиме температуру 90 °C, починайте міксером збивати яйця. Тоненькою цівкою вливаємо наш сироп в яйця - це називається «пат а бомб». Міксер вимикаємо, коли маса буде білою та стійкою. Холодні вершки (200 мл) збити з ваніллю до стійких піків. Всі три складові - сир, пат а бомб, вершки змішати дуже делікатно за допомогою вінчика та силіконової лопатки. Додати цедру.  Сир та 50 мл вершків збити блендером максимально досягаючи однорідності. Цукор та воду треба закипятити  в сотейнику, і довести до температури 117°C. Коли сироп матиме температуру 90 °C, починайте міксером збивати яйця. Тоненькою цівкою вливаємо наш сироп в яйця - це називається «пат а бомб». Міксер вимикаємо, коли маса буде білою та стійкою. Холодні вершки (200 мл) збити з ваніллю до стійких піків. Всі три складові - сир, пат а бомб, вершки змішати дуже делікатно за допомогою вінчика та силіконової лопатки. Додати цедру.
  2. Карамелізувати 20 г цукру, додати вишні та проварити їх 8-10 хвилин.  Карамелізувати 20 г цукру, додати вишні та проварити їх 8-10 хвилин.
  3. Охолоджені вишні покласти на дно горщику, покрити кремом. Заварити міцний чай з ложкою цукру. Біскотті або сухарики швиденько занурити в чай та викласти на крем. І так до верху.  Охолоджені вишні покласти на дно горщику, покрити кремом. 
Заварити міцний чай з ложкою цукру. Біскотті або сухарики швиденько занурити в чай та викласти на крем. І так до верху.
  4. Зверху посипати крихтами біскотті та какао.  Зверху посипати крихтами біскотті та какао.

За бажанням під час карамелізації вишні, можна додати бренді чи амаретто.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Спробуйте замінити традиційне печиво біскотті. Це печиво за консистенцією схоже на здобні сухарики. Тому можна їх замінити. Або коли маєте солодку булочку, яку не з’їли вчасно і вона підсохла – зробіть з неї сухарики, які і знадобляться вам потім для тирамісу. Також такого роду печиво та сухарі можна купити в хлібних магазинах. Можна також приготувати більш простий варіант крему. Для цього гарно перетерти сир (300 г) з цукром (1 ст. л.) і додати сметану (340 г) та ваніль Смачного!