ПРОФІТРОЛІ

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основные ингредиенты

  • Для тіста:

    • Молоко

      100 мл (півстакана)

    • Вода

      100 мл (півстакана)

    • Вершкове масло

      90г (трішки менше половини пачки)

    • Сіль

    • Борошно

      110г (6 столових ложок з гіркою)

    • Яйця

      200 (4 шт)

  • Для хрусткої скоринки кроклін:

    • Борошно

      100г

    • Вершкове масло

      80г кімнатної температури

    • Цукор

      100г (5 столових ложок)

  • Для крему:

    • Кисломолочний сир

      300г (будь-якої жирності)

    • Вершки

      300мл (33%)

    • Білий шоколад

      150г

ingredients

Способ приготовления

  1. Змішати всі інгредієнти для хрусткої скоринки кроклін.  Змішати всі інгредієнти  для хрусткої скоринки кроклін.
  2. Розкачати її між пергаментом товщиною 3 мм та покласти до морозильної камери на 10 хвилин.  Розкачати її між пергаментом товщиною 3 мм та покласти до морозильної камери на 10 хвилин.
  3. Нагріти молоко, воду та вершкове масло з дрібкою солі.  Нагріти молоко, воду та вершкове масло з дрібкою солі.
  4. Довести до кипіння та одразу всипати всю муку.  Довести до кипіння та одразу всипати всю муку.
  5. Гарно вимішати тісто поза вогнем за допомогою дерев’яної лопатки. Повернути на плиту та «сушити» тісто, постійно вимішуючи ще декілька хвилин.  Гарно вимішати тісто поза вогнем за допомогою дерев’яної лопатки. Повернути на плиту та «сушити» тісто, постійно вимішуючи ще декілька хвилин.
  6. Додати поступово яйця, довести до однорідності. Перевірити лопаткою – тісто має потроху стікати, але триматися на лопатці.  Додати поступово яйця, довести до однорідності. Перевірити лопаткою – тісто має потроху стікати, але триматися на лопатці.
  7. Сформувати профітролі.  Сформувати профітролі.
  8. Дістати з морозилки кроклін та вирізати по формі.  Дістати з морозилки кроклін та вирізати по формі.
  9. Покласти кроклін поверх профітролі.  Покласти кроклін поверх профітролі.
  10. Духовка має бути нагріта до 220ºC. Поставити деко і вимкнути духовку рівно на 10 хвилин. Далі задати 160ºС та продовжити випікати ще 30 хвилин. Завдяки такій техніці ваші вироби будуть ідеальними - як у кращій кондитерській Франції.  Духовка має бути нагріта до 220ºC. Поставити деко і вимкнути духовку рівно на 10 хвилин. Далі задати 160ºС та продовжити випікати ще 30 хвилин. Завдяки такій техніці ваші вироби будуть ідеальними - як у кращій кондитерській Франції.
  11. Для крему нагріті (70-80ºC) вершки виливаємо в шоколад, розчиняємо і відправляємо в морозильну камеру на 2-3 години або в холодильник на 8-10 годин. Це називається – збитий ганаш.  Для крему нагріті  (70-80ºC) вершки виливаємо в шоколад, розчиняємо і відправляємо в морозильну камеру на 2-3 години або в холодильник на 8-10 годин. Це називається – збитий ганаш.
  12. Дістати з холодильника та збити міксером. Сир перетерти через сито або гарно збити блендером та делікатно змішати обидві маси.  Дістати з холодильника та збити міксером. Сир перетерти через сито або гарно збити блендером та делікатно змішати обидві маси.
  13. Профітролі начинити за допомогою кондитерського мішечка. Можна всередину покласти ягоди або полити профітролі шоколадною глазур’ю.  Профітролі начинити за допомогою кондитерського мішечка. Можна всередину покласти ягоди або полити профітролі шоколадною глазур’ю.

Краще вироби їсти одразу – поки тісто не відсиріло і гарно хрумтить. В іншому разі краще окремо зберігати начинку в холодильнику, а готові тістечка – в харчовому контейнері. Начиняти перед куштуванням.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Можете приготувати профітролі і без хрусткої скоринки кроклін, вони будуть не менш смачні. Також можна приготувати простішу начинку. Для начинки необхідно такі інгредієнти: сир (300 г) та цукор (50-80 г) гарненько перебити блендером до однорідної маси або протерти через сито. Додати сметану (150 г). Щоб наповнити профітролі швидше та різноманітніше – потрібно надрізати верхівки профітролей і наповнити кремом за допомогою ложки. Також в серединку покладіть крапельку улюбленого джему або шматочок свіжого фрукта чи ягідку. Для любителів солоненького є варіант начинки сир + сметана + дрібка солі + зелень (петрушка, кріп). І за бажанням шматочок слабосоленої риби. Смачного!