МІЛЬФЕЙ

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • Листкове бездріжджове тісто

      500 г

    • Цукрова пудра

      2 ст. л.

  • Для крему:

    • Молоко

      500 мл

    • Яйця

      2 шт

    • Цукор

      80 г

    • Кукурудзяний крохмаль

      20 г

    • Вершкове масло

      100 г

    • Свіжий ананас

      1 шт

    • Кориця

      1 ч. л.

    • Вода

      100 мл

    • Цукор

      100 г

ingredients

Інструкція приготування

  1. Щоб приготувати крем патісьєр, треба нагріти молоко в сотейнику (майже до кипіння).  Щоб приготувати крем патісьєр,  треба нагріти молоко в сотейнику (майже до кипіння).
  2. Яйця збити з цукром та додати крохмаль.  Яйця збити з цукром та додати крохмаль.
  3. Гаряче молоко налити в яйця, перемішати та повернути на вогонь. Довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин постійно активно перемішуючи вінчиком. Протерти через сито.  Гаряче молоко налити в яйця, перемішати та повернути на вогонь. Довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин постійно активно перемішуючи вінчиком. Протерти через сито.
  4. Коли крем трохи охолонув, додати холодне вершкове масло шматочками, безперервно перемішуючи вінчиком або збиваючи блендером. Накрити харчовою плівкою «в контакт» та поставити в холодильник.  Коли крем трохи охолонув, додати холодне вершкове масло шматочками, безперервно перемішуючи вінчиком або збиваючи блендером.
Накрити харчовою плівкою «в контакт» та поставити в холодильник.
  5. Тісто товщиною 3-4 мм викласти на пергамент, накрити також листом пергаменту та випікати під решіткою (притискаємо, щоб листкове тісто не дуже виросло). Температура духовій шафи 180ºC, час – 20 хвилин.  Тісто товщиною 3-4 мм викласти на пергамент, накрити також листом пергаменту та випікати під решіткою (притискаємо, щоб листкове тісто не дуже виросло). Температура духовій шафи 180ºC, час – 20 хвилин.
  6. Зняти пергамент та решітку і посипати тісто цукровою пудрою, аби воно карамелізувалося. Тримати в духові ще 8-10 хвилин.  Зняти пергамент та решітку і посипати тісто цукровою пудрою, аби воно карамелізувалося. Тримати в духові ще 8-10 хвилин.
  7. Ананас нарізати рівними кубиками (0,5 Х 0,5 см) додати трохи кориці, перемішати.  Ананас нарізати рівними кубиками (0,5 Х 0,5 см) додати трохи кориці, перемішати.
  8. Зібрати шари з коржів, крему та ананасу.  Зібрати шари з коржів, крему та ананасу.
  9. Приготувати ананасові чіпси та прикрасити ними мільфей. Для ананасових чіпсів зварити сироп – вода + цукор, довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин. Ананас нарізати кружальцями товщиною 0,5 см. Занурити ананас в сироп, викласти на пергаментний папір та висушити у духовій шафі за температури 110-120ºC протягом 2 годин.  Приготувати ананасові чіпси та прикрасити ними мільфей.
Для ананасових чіпсів зварити сироп – вода + цукор, довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин. Ананас нарізати кружальцями товщиною 0,5 см. Занурити ананас в сироп,  викласти на пергаментний папір та висушити у духовій шафі за температури 110-120ºC протягом 2 годин.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Можете замінити ананас іншими улюбленими фруктами чи ягодами, залежно від сезону. Взимку, наприклад, – ківі, груша чи хурма. Влітку – малина, лохина, полуниця, персик. Смачного!