КАРАМЕЛЬНИЙ ЧІЗКЕЙК

Форма для запікання діаметром 18- 20 см. Найкраще – форма зі з’ємним дном. 8-10 порцій

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • 4 упаковки пряженого йогурту

      (1360 г)

    • Яйця

      2 шт

    • Вершки 33%

      100 мл

    • Коричневий цукор

      100 г

    • Печиво «пряжене молоко»

      200 г

    • Вершкове масло

      200 г

    • Мигдалева пудра (перебитий мигдаль в кавомолці)

      50 г

    • Дрібка солі

    • Жменька мигдалевих листочків для декору

ingredients

Інструкція приготування

  1. Пряжений йогурт треба покласти в марлю чи рушник і залишити на добу, аби стекла зайва рідина. Таким чином ми отримаємо домашню пряжену рікоту. Вихід рікоти з чотирьох баночок йогурту буде 550 – 600 грамів.  Пряжений йогурт треба покласти в марлю чи рушник і залишити на добу, аби стекла зайва рідина. Таким чином ми отримаємо домашню пряжену рікоту. Вихід рікоти з чотирьох баночок йогурту буде 550 – 600 грамів.
  2. Яйця збити з коричневим цукром за допомогою міксера.  Яйця збити з коричневим цукром за допомогою міксера.
  3. Змішати рікоту, вершки та яйця з цукром.  Змішати рікоту, вершки та яйця з цукром.
  4. Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою та сіллю і викласти його в форму, попередньо застелену пергаментним папером.  Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою та сіллю і викласти його в форму, попередньо застелену пергаментним папером.
  5. Влити сирну масу у форму.  Влити сирну масу у форму.
  6. Випікати 10 хвилин за температури 180ºC, потім збавити температуру до 150ºC і випікати 1 годину. По закінченню часу залишити чізкейк охолонути в духовій шафі – не треба діставати одразу, аби не з’явились тріщини.  Випікати 10 хвилин за температури 180ºC, потім збавити температуру до 150ºC і випікати 1 годину. По закінченню часу залишити чізкейк охолонути в духовій шафі – не треба діставати одразу, аби не з’явились тріщини.
  7. Охолоджений чізкейк посипати підсмаженими мигдалевими пелюстками. За бажанням можна полити чізкейк домашньою вершковою карамеллю, шоколадом (білим або молочним) чи вареним згущеним молоком.  Охолоджений чізкейк посипати підсмаженими мигдалевими пелюстками. За бажанням можна полити чізкейк домашньою вершковою карамеллю, шоколадом (білим або молочним) чи вареним згущеним молоком.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Спробуйте приготувати йогуртовий чіз, який готується дуже швидко та не потребує випікання. Для цього вершки 33% (250 г) з цукровою пудрою (50 г) збиваємо міксером до стійких піків. Потім порційно делікатно додаємо йогурт з пряженого молока (200 г). Желатин (6 г листкового желатину) замочуємо спочатку в холодній воді на декілька хвилин, потім розчиняємо в теплому молоці (2 ст. л.) і вводимо до вершків з йогуртом. Важливо рівномірно розмішати. Виливаємо суміш на основу з печива та вершкового масла і лишаємо в холодильнику на 4-5 годин, а ще краще на ніч. Пильнуйте, щоб в холодильнику не було сторонніх запахів. Смачного!