Едуард Насиров

кулінарний блогер

Секрет ніжних млинців від Едуарда Насирова

Бездоганна якість та натуральність молочних продуктів - запорука успіху в кулінарії. Вибір неякісного молока для приготування їжі може зіпсувати блюдо, настрій, а головне - здоров'я.

Відомий кулінарний блогер України Едуард Насиров для своїх кулінарних витворів обирає продукцію «Простоквашино». Причина - ніжний смак, ідеальна свіжість та висока якість продуктів.

«Тривалий термін зберігання продуктів «Простоквашино» досягається завдяки забезпеченню чистоти молока. Як відомо, молоко, що погано очищене від сторонньої мікрофлори, швидко скисає. У Простоквашино вся технологія виробництва молока побудована на максимальному захисті від попадання шкідливих бактерій, а також дотриманні високих санітарних норм (чистота ліній, повітря, одягу співробітників)», - розповідає Насиров.

Не секрет, що якість молока безпосередньо залежить від умов утримання корів. Молоко для «Простоквашино» виробляє більше 20 000 українських корів, які мешкають на великих молочних фермах, міні-фермах сімейного типу та молочних кооперативах.

Кожна корівка, яка працює на «Простоквашино», без перебільшення, відчуває себе королевою. До її послуг - смачне харчування й дбайливий догляд. Не дивно, що в день одна корова дає близько 15 літрів свіжого молока. Завдяки збалансованому і більш якісному годуванню корів, поліпшенню умов їх утримання та догляду, селекції, поліпшенню організації роботи на господарствах, з кожним роком надій молока збільшується.

Багато провідних кулінари світу вважають за краще використовувати у створенні страв кисломолочні продукти власного приготування. Головна умова цього процесу - ідеально свіже, якісне і натуральне молоко.

Щоб отримати домашній кисломолочний продукт, Едуард Насиров радить:

  • використовувати тільки чистий посуд для квашення;
  • прокип'ятити молоко і охолодити до температури сквашування;
  • додати молочнокислі бактерії (кефір\закваска\сметана);
  • забезпечити температуру сквашування + 34 ° C- + 37 ° C протягом 6-7 годин;
  • перемістити після сквашування до холодильника.

Едуард Насиров також пропонує спробувати приготувати найніжніші млинці на основі свіжосквашеного молока від «Простоквашино»!

Млинці кефірні зі сметанно-сирним кремом та ягодами

Такі млинці люблять і діти і дорослі! Соковиті ягоди, ніжні млинці та смачний сирний крем - чарівно як на сніданок так і на десерт! Приступаємо:

  •  200 мл кефіру (2,5% «Простоквашино»)
  • 2 ст/л рослинного масла
  • 4 ст/л борошна
  • 1 ст/л цукру
  • щіпка солі
  • 2 яйця
  •  200 г сиру (5% «Простоквашино»)
  • 100 мл сметани (20% «Простоквашино»)
  • Цедра 1 лимона
  • 1 ч/л ванільного екстракту
  • 2ст/л цукрової пудри
  • 1 стакан ягід (полуниця, чорниця, лохина і т. д)
  • Листочки м'яти для подачі

У мисці змішати яйця з кефіром, додати просіяне борошно, сіль, цукор і масло. Перемішати до отримання гладкого однорідного тіста.

Залишити тісто у холодильнику на 15-30 хвилин.

Випекати млинці на сковороді до рум'яності.

 Для крему в мисці змішати сир, сметану, цедру лимона і цукрову пудру. Збити крем блендером до однорідності. Додати ваніль і ягоди (великі ягоди порізати невеликими шматочками).

 Млинці промазати кремом з ягодами і згорнути конвертик/рулет або зробити мішечок – як бажаєте.

Прикрасити млинці ягодами, листям м'яти, за бажанням присипати цукровою пудрою і подавати до столу!

 Ягоди можна замінити на сезонні фрукти, не бійтеся експериментувати.

Можливо, ви знаєте цікавий рецепт з використанням молочних продуктів? Обов'язково розкажіть його коту Матроскіну в розділі Рецепти!

НАША МОЛОЧНА ГАЛЕРЕЯ