Кіт Матроскін

«Простоквашино» отримало знак «Чистоту збережено»

За результатами всеукраїнського дослідження молока, проведеного Центром експертиз «ТЕСТ», молоко «Простоквашино» виявилося одним із найчистіших.

Відвідавши нашу ферму та завод, фахівці «ТЕСТу» остаточно переконалися в його чистоті. Як результат – «Простоквашино» першим з-поміж усіх вітчизняних виробників отримало спеціальний знак «Чистоту збережено». Він свідчить про те, що молоко отримане від здорових корів, у ньому немає жодних домішок, а правильний температурний режим було збережено на всіх етапах – від ферми до полиці магазину.  

Чому чистота настільки важлива для молока 

Купуючи молоко, багато хто звертає увагу на його свіжість, натуральність чи смак. Але чи достатньо цього, аби вибрати справді якісний продукт? Фахівці кажуть: ні. Адже молоко, отримане, скажімо, від хворої корови все одно буде свіжим і натуральним. А молоко з домішками цілком може виявитися непоганим на смак, проте його навряд чи можна назвати якісним. Ось чому для молока насамперед важлива чистота.

Що таке «чисте молоко»?

У Центрі споживчих експертиз «ТЕСТ» назвали три критерії чистоти молока, про які варто знати кожному.

Здорові корови. Що робить з молоком бабуся, коли лікує корову антибіотиками. Виливає його? Навряд чи. Купуючи молоко на ринку, ви не отримаєте гарантій його чистоти. Те ж стосується і дрібних виробників, які закуповують дешеву сировину, не дбаючи про її якість. Для виготовлення «Простоквашино» ми використовуємо тільки молоко екстра-класу, отримане з перевірених ферм. Тут дбають про здоров’я корів. Наприклад, кожна тварина має власну медичну картку і збалансоване меню. Якщо раптом корова занедужає, її молоко в жодному разі не поїде на завод. Аби бути впевненими в якості і чистоті сировини, ми ретельно перевіряємо кожну партію молока, що приїхала з ферми на завод. Перш ніж відправити молоко на виробництво, ми робимо тести на відсутність у ньому антибіотиків та проводимо багато інших досліджень.

Без домішок. Чисте молоко не повинно містити рослинного жиру, води, соди тощо. Знову ж таки, в гонитві за швидкими грошима недбалі продавці можуть додавати в молоко воду або речовини, які дозволяють йому довше не скисати. Молоко «Простоквашино» не містить жодних домішок. Ми ретельно стежимо за цим від самого початку його шляху, а саме – з ферми.  

Температурний режим. Аби молоко зберегло всі свої корисні властивості і не скисало, його потрібно охолоджувати протягом всього процесу виробництва: від надою до полиці магазину. Молоко «Простоквашино» залишається охолодженим на кожному етапі свого шляху до вас. Одразу після надою його охолоджують до температури +4 °C. За такої ж температури його везуть на завод у спеціальних молоковозах. Охолодженим воно залишається аж до тієї миті, коли опиниться у вашому кошику.

Фахівці підтвердили чистоту «Простоквашино»

Саме три критерії чистоти молока лягли в основу нового дослідження, проведеного Центром експертиз «ТЕСТ». Фахівці перевірили 16 зразків молока. З них 6 – це домашнє молоко з базару, придбане в різних містах: Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові. Ще 10 зразків – це промислове молоко популярних торгових марок, у тому числі – «Простоквашино». Все молоко, придбане «у бабусь», іспит на чистоту провалило. У ньому знайшли бактерії і клітини, які свідчать, що у корови були проблеми зі здоров'ям. А ось молоко від великих виробників виявилося переважно чистим. Серед «чистих» відмінників – «Простоквашино». Підтвердженням цього слугуватиме знак «Чистоту збережено» на етикетці нашого молока. 

Тож, купуючи «Простоквашино», ви можете бути впевнені в його чистоті!

НАША МОЛОЧНА ГАЛЕРЕЯ